Op wintersport met jonge kinderen

Oh, hebben jullie haar meegenomen op wintersport? Maar dan is er voor jullie toch helemaal niets aan? Dat is wat je veel hoort als je vertelt dat je je jonge kinderen (die nog niet zelf kunnen skiën) hebt meegenomen op wintersport. Maar niets is minder waar! En toch gaan veel gezinnen nog zonder jonge kinderen op wintersport. Jammer, want de sneeuw biedt voor iedere leeftijd onbegrensde mogelijkheden voor vertier. Hieronder enkele tips van TwenteNannies voor wintersport met jonge kinderen.

 

Tip 1: ga niet alleen

Oké, toegegeven: het wordt wat lastig als vader, moeder en zoonlief met z’n drietjes op vakantie gaan en vader en moeder ook nog willen skiën. Dan zouden ze bijvoorbeeld om de dag moeten afwisselen. Met als groot nadeel dat de ene ouder alleen aan het skiën is (saai!!!) en de andere ouder alleen op stap is met het kind.  Niet echt een gezinsvakantie op deze manier. De sleutel tot succes zit dus in het meenemen van vrienden, familie, buren, bekenden of wie er ook maar mee wil. Het liefst ook allemaal voorzien van jonge kids. Alleen skiën hoeft dan niet meer en ook de ‘beneden’ blijvende ouders en kinderen kunnen zich met elkaar vermaken. Zowel voor ouders als kinderen perfect!

 

Tip 2: pak de gondel

De gondel alleen voor skiërs en snowboarders? Dacht het niet! Ook met alleen de snowboots aan en een kind aan de hand kan je prima de berg op komen met de gondel. Geen skipas? Dat is meestal geen probleem. In verreweg de meeste wintersportplaatsen kan je gewoon een retourtje gondel kopen voor een paar euro. Alleen al de rit in de gondel is voor veel kinderen een heel avontuur. Best kans dus dat als je dit eenmaal gedaan hebt, je er iedere dag aan vast zit…

 

 

Tip 3: vergeet de slee en emmertjes niet

De gondel is groot genoeg om een slee mee te nemen. Doe dat vooral. In veel wintersportplaatsen is er bij het uitstappunt van de gondel op de berg een min of meer vlak stuk waar alle ruimte is om sleetje te rijden en in de sneeuw te spelen. Als je een beetje geluk hebt, bevindt zich dat stuk naast een terrasje, zodat jij en de rest van de ouders (zie tip 1) heerlijk kunnen genieten van jullie in de sneeuw spelende kinderen. En daar komen de emmertjes van pas! Want wat is er nu leuker dan een mini-iglo te bouwen in de sneeuw? Sneeuw in de emmertjes, emmertjes op de kop en bouwen maar!

 

 

Tip 4: denk aan de skiërs en ga op tijd aan tafel

Nog zo’n voordeel van met de gondel naar boven gaan: je kan gezellig samen lunchen! Als je voor het spitsuur alvast met de kids aan tafel gaat, heeft de skiënde wederhelft altijd een goed lunchplekje en kan hij of zij ook nog eens gezellig samen met het gezin eten.

 

 

Tip 5: maak je eigen apres-ski bar

Een paar skimutsen, gekleurde lampjes, slingers, een discobol, een radio en foute wintersportmuziek. En natuurlijk wat je er zelf nog meer bij kunt verzinnen. Zorg dat je deze bij je hebt op wintersport en tover het huisje waar je in verblijft om tot een apres ski bar. Geweldig voor de kids. Lekker hossen in je eigen (rookvrije…) apres ski bar! En als de kids op bed liggen, kunnen jullie zelf natuurlijk ook nog in de echte wintersportsfeer de dag afsluiten!

 

 

Dus, als richting de zomervakantie de gedachten alvast weer stiekem uitgaan naar de wintersport, begin dan met het regelen van genoeg leuke mensen om met je mee te gaan. Zoek vervolgens de perfecte accommodatie uit (een eigen apres ski bar in een hotel wordt lastig…) en heb tenslotte een superleuke wintersportvakantie met het hele gezin!