Nannies aan het woord

Op deze pagina delen wij persoonlijke ervaringen over het oppassen in de tijden van Corona van Nannies en Mannies die oppassen via TwenteNannies.


Nanny Lisa: Twee meisjes bij wie ik geregeld oppas willen me onbewust de hele tijd een knuffel geven. Ik heb gezegd dat we alle knuffels opsparen voor wanneer het weer mag, maar dat het al lang fijn is dat we samen kunnen zijn😊”

Nanny Janne: “Het oppassen in deze bizarre tijd gaat gelukkig goed volgens de regels. Tijdens het oppassen even een paar keer extra je handen wassen en ook de meeste kids zijn zich bewust van het virus en daardoor extra alert. Met dit mooie weer is het makkelijker om afstand te houden, omdat je lekker in de tuin of op een rustige plek buiten kan spelen. Zo heb ik laatst de sproeier aangezet in de tuin en flessenvoetbal gedaan, wat de kids helemaal geweldig vonden en zo kun je toch een beetje afstand bewaren. Natuurlijk lukt die 1,5 meter niet altijd, omdat je met kinderen te maken hebt en daarom is het juist zo fijn dat TwenteNannies zorgvuldig omgaat met het inplannen van diensten en benadrukt dat oppassers, maar ook gezinnen aangeven wanneer er symptomen van ziekte zijn. 😄”

Stukje fietsen met de oppas

Lekker even een stukje fietsen


Nanny Myrthe: “Ik heb in deze coronatijd nog niet veel opgepast, maar wat ik kan meegeven als ervaring is dat kinderen eigenlijk is zo’n tijd als deze lekker zorgeloos hun ding blijven doen. Het is fantastisch weer op het moment en het is maar al te leuk om lekker in de achtertuin met de kinderen te spelen. Zoals parcourtjes bedenken en kijken wie deze zo snel mogelijk kan afleggen. De planten water geven is ook altijd favoriet bij de kids. Of lekker schommelen, van de glijbaan, stoepkrijten, zandkastelen bouwen. Het leuke is dat je samen met de kinderen altijd wel iets kan bedenken waar ze zich mee vermaken. Van handen wassen gewoon een spelletje maken, zoals een liedje zingen onder het handenwassen en pas stoppen als je liedje afgelopen is. Ik wordt er in ieder geval altijd blij van als ik met de kinderen ben”

Met de oppas naar de speeltuin

Op een rustig moment met de oppas naar de speeltuin

 

Nanny Emma: “Voor de kinderen is dit natuurlijk een ontzettend gekke situatie waarin hun weekstructuur ineens (grotendeels) weg is. Ik help de kinderen met het schoolwerk en maken we er een gezellige dag van zodat ouders even aan hun werk kunnen. Als het schoolwerk klaar is gaan we wat leuks doen: cupcakes bakken, schilderijtjes maken maar ook lekker naar buiten met dit weer! Voetballen of een natuurbingo waar we insecten, bloemetjes en vogels gaan zoeken. We zorgen dat we alleen naar plekken gaan waar het rustig is en als we dan toch iemand tegenkomen houden we genoeg afstand. En natuurlijk goed de handen wassen. Zo maken we er maar het beste van!”

cupcakes bakken met de oppas

Samen met de oppas lekker bakken

Nanny Ilse: “We zijn voornamelijk bezig met het maken van huiswerk en dat neemt heel veel tijd in beslag. De kinderen lijken het lastig te vinden om motivatie te vinden en ze doen liever andere dingen wat natuurlijk super begrijpelijk is. Je bent dus vooral bezig met juf spelen haha. Het positieve aan de situatie is dat je de kinderen wel een stuk beter leert kennen en dat ze je steeds meer gaan vertrouwen. Ik liep bij beide gezinnen nog maar net iets meer dan een maandje en waar de kinderen eerst aan het aftasten waren, kruipen ze nu bij me op schoot en willen ze knuffelen. Ik merk dat ze de regelmaat van school en de klasgenootjes missen. En dat ze heeeel graag weer naar school willen. Ouders zijn vooral heel erg dankbaar en je bouwt een mooie vertrouwensband met elkaar op.”

knutselen en verven met de oppas

In huis vermaken ze zich ook prima met verf en knutselspulletjes  😊

Meer weten over de mogelijkheden van oppas aan huis? Bel of mail ons gerust om al je vragen te stellen.

Liefs Valerie en Claudia
TwenteNannies

📞 06-51314489 / 06-14530326
📧 info@twentenannies.nl